NSK Wielrennen en winnaars SWN Studentencup 2016

26/09/2016

Afgelopen weekend vond het NSK Wielrennen plaats. De traditionele afsluiter van het studentenwielerseizoen en de SWN Studentencup werd dit jaar georganiseerd door N.S.W.V. Mercurius. Bijzonder was dat het voor het eerst de vorm van een NSK weekend aannam, met op zaterdag o.a. een officiële parcoursverkenning en een heuse ploegenpresentatie. Het verslag daarvan is hier te lezen.

Het SWN bestuur feliciteert de vers gekroonde Nederlandse landskampioenen, die het komende jaar in het rood-wit-blauwe tricot uit mogen komen bij alle studentenwedstrijden. Daarnaast zijn ook de eindwinnaars van het SWN Studentencupklassement bekend. N.S.W.V. Mercurius heeft het verenigingenklassement gewonnen. Bij de dames nam Leontine Groeneveldt van A.S.S.W.S.V. SKITS het oranje leiderstricot mee met een ruime voorsprong op haar ploeggenoot op plaats twee. Bij de heren zonder licentie zijn er dit jaar twee leiderstruien uitgereikt, en wel aan Bart Schoon van W.S.W.V. Hellingproof en Jelle ten Kate van WTOS. De trui voor de heren met licentie ging naar Hans Dilling van N.S.W.V. Mercurius, ook nauw gevolgd door zijn ploeggenoot.

Volgend jaar keert de SWN Studentencup uiteraard weer terug. Wel zullen er een aantal wijzigingen in het reglement plaatsvinden, en wordt er gekeken naar uitbreiding van de wedstrijdkalender. Hierover volgen t.z.t. berichten op onze Facebookpagina.