NSK 2021

01/10/2021

Door de organisatie van het NSK – E.S.W.V. Squadra Veloce

Koers op de kasseienstrook

Waar in augustus 2019 het plan ontstond voor het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) op een unieke omloop van maar liefst 8 kilometer, zijn we nu inmiddels alweer 2 jaar verder en zit een prachtige dag met zes wedstrijden en vele deelnemers er alweer op. Het NSK zou allereerst worden georganiseerd in 2020, maar deze is door de coronapandemie met een jaar uitgesteld. Ondanks dat telkens weer wielerwedstrijden van de kalender verdwenen, hebben wij ons hard ingezet om onze wedstrijd dit jaar wél door te kunnen laten gaan en met succes! Op 18 september is het NSK verreden op een unieke omloop van maar liefst 8 kilometer in de gemeente Nuenen met de start/finish in het pittoreske kerkdorp Nederwetten.

Voor de start van de Elite koers bij de heren was er een indrukwekkend eerbetoon aan de ons helaas ontvallen Niels Ruijter van TWC Tempo en A.S.S.W.S.V. Skits.

Nu we anderhalve week verder zijn, beginnen we ons te beseffen wat voor een prachtige dag we hebben gehad. In totaal hebben 322 renners en rensters uit het hele land, verspreid over zes wedstrijden, een wedstrijd kunnen rijden. Van deze deelnemers hebben we leuke reacties mogen ontvangen. Ook de juryleden van de KNWU waren verrast over de unieke omloop en de verdere opzet en organisatie van het evenement. We kunnen dan ook wel stellen dat wij als organisatie alles hebben gedaan om alles op de dag zelf zo goed mogelijk te laten verlopen.

Het prachtig om te zien hoe iedereen heeft geholpen om het evenement mogelijk te maken, waardoor we ook echt aan alle gestelde eisen konden voldoen. In totaal stonden hiervoor een team van 30 verkeersregelaars en 15 vrijwilligers, een wedstrijdkaravaan van 9 voertuigen en 9 KNWU-juryleden klaar om de renners en rensters prachtige wedstrijd te kunnen laten rijden. Ook willen wij de Gemeente Nuenen, Politie Oost-Brabant, SWN, SSN, sponsoren, EHBO en alle anderen die materialen en/of hulp hebben geleverd, bedanken voor alle hulp.

Tot slot willen we de vijf nieuwe Nederlandse kampioenen bij de studenten van harte feliciteren met deze prestatie!

– Heren elite/beloften: Luuk van Gestel

– Dames elite/beloften/amateurs/junioren: Dewi Nicolai

Podiumfoto dames elite/beloften/amateurs/junioren

– Heren amateurs/junioren: Kevin Kuiper

– Heren zonder licentie: Jannes van Weele

– Dames zonder licentie: Roos Reinartz

Verdere foto’s en filmpjes zijn te vinden op: https://nsk.squadraveloce.nl/fotos-en-filmpjes/